Archiwum

Pierwsze śniadanie mistrzów

sniadanie-runforest

Długo zwlekałem z uruchomieniem cyklu kulinarnego dla biegaczy, ale się w końcu złamałem. Sam nie gotuję, bo mdleję na widok krwi. Jestem specem od jajecznicy i kanapek, ale zestaw śniadaniowy na obrazku przygotowała moja żona. Z bólem muszę przyznać, że Marta robi lepsze kanapki ode mnie. Oto składniki, które zamieniają zwykłe sandwiche w przepyszną ucztę:

-chleb litewski, świeży

– masło osełka

– sałata zielona

– salami zwycięzcy

– sery Gruyere i Fontal

– mortadela z pistacjami

– prosciutto crudo

– świeży ogórek

– papryka, pomidor, oliwa i ocet balsamiczny

Smacznego!

O autorze

Daniel Kondraciuk

Bywam dziennikarzem, lektorem, prezenterem. Kiedyś stworzyłem program EKG w Radio Tok Fm i o dziwo ten program nadal tam działa. Pasjonuje mnie stand-up i metafizyka wystąpień publicznych. Rozmawiam z ludźmi, by poznać ich świat, a przy okazji siebie. Uprawiam bieganie, triathlon i tenis.

  • helena pfeiffer

    Wow, imponujący zestaw … w zimie tyle kolorów, to jest to!