LifeStyle

Kuchnia pełna niespodzianek

Witajcie w biegu.

To naprawdę nie zabierze waszego cennego czasu… popijając schłodzoną wodę mineralną z cytryną (dwie szklanki) jesteście w stanie sporządzić tę potrawę…

Witajcie w biegu.

To naprawdę nie zabierze waszego cennego czasu… popijając schłodzoną wodę mineralną z cytryną (dwie szklanki) jesteście w stanie sporządzić tę potrawę.

Niby leczo, ale sekretem jest jeden składnik oraz sposób postępowania z cukinią. Ale od początku…

Składniki:
2 papryki czerwone
1 słoik papryki marynowanej
20 pieczarek
3 ząbki czosnku
1 kiełbaska myśliwska
1 kiełbaska jałowcowa
1 kawałek boczku (trudno, lubię i już)
1 pomidory w kartoniku

Gotujemy bulionik, dodajemy boczuś. Kiełbaskę podsmażamy na oliwie na półchrupiąco. I siup do gara. Cukinię i paprykę świeżą kroimy i na patelnię. I teraz … przypalamy ją lekko, aż poczujemy przemiły zapach. Wtedy siup do gara. Czosnek. I magiczny składnik – miód – nie żałujcie dwóch łyżek … na końcu pieczarki, papryka marynowana i pomidory z kartonika. Kto lubi pieprzyć niech popieprzy…. jeszcze szczypta papryki słodkiej i…. gotowe. Smacznego! A na ciepłe dni dodajcie 2 krople tabasco. Mniam.

Pozdrawiam
Leonard Należyty

O autorze

Daniel Kondraciuk

Dziennikarz, lektor, podcaster. Prowadzi programy, nagrywa jingle, reklamy, filmy. Pasjonuje go stand-up i metafizyka wystąpień publicznych. Rozmawia z ludźmi, by poznać ich świat, a przy okazji siebie. Uprawia bieganie, triathlon i tenis.